Let op bij het afsluiten van budget autoverzekeringen

De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt verzekeraars al jaren voor te lage premies van autoverzekeringen omdat de schadelast blijft toenemen. Aan de andere kant zie je verzekeraars klanten lokken met scherpe premies. Dat is op zijn minst vreemd. Meestal is er dan sprake van een budgetproduct met beperkte voorwaarden.  De premie lijkt aanlokkelijk, maar wij adviseren toch vaak om een wat duurder product te kiezen met betere voorwaarden. De meeste vergelijkingssites leggen de nadruk op prijs. Wij zijn daar geen voorstander van. Alleen als u heel doelbewust de keuze maakt om meer risico te lopen, een ruim vermogen heeft om eventuele tegenvallers op te vangen, kunnen wij mee gaan in uw keuze. Dan nog is het de vraag of u voor een klein beetje premieverschil, zoveel vermogensrisico zou willen lopen. Wij zullen als adviseur, niet alleen vanuit onze zorgplicht, altijd een verkeersrechtsbijstandverzekering adviseren. Niet alleen om deze reden, maar om meerdere redenen. Denk bijvoorbeeld aan het verhalen van schade, niet gerelateerd aan uw auto zelf, maar aan immaterieel zaken zoals letsel en inkomensverlies.

Let op bij het afsluiten van budget autoverzekeringen

Een lage premie voor een autoverzekering lijk natuurlijk aantrekkelijk. Budgetpolissen hebben vaak een verhoogd eigen risico, een veel minder gunstige afschrijvingsregeling waardoor u bij een total-loss veel minder uitgekeerd krijgt, geen nieuwwaarderegelingen etc. Er zijn ook voorbeelden bekend waarbij de casco verzekeraar niet de volledige schade wil vergoeden wanneer de klant de schade niet laat herstellen. Of een verzekeraar die een verhoogd eigen risico in rekening brengt, omdat de klant zijn auto niet laat herstellen bij een aangesloten schadeherstelbedrijf.

Zorgplicht

Uiteraard hebben wij u bij het sluiten gewezen op deze risico’s. Het is uiteindelijk aan u om wel of niet te kiezen voor een goedkope budget-autoverzekering. Maar wij kiezen liever voor kwaliteit en zekerheid in plaats van altijd maar op jacht te zijn naar de laagste premie. Wij wegen ook onze ervaringen met de diverse verzekeraars mee. Hoe gaan ze om met schadebehandeling, hoe soepel zijn ze als het om een coulancezaak gaat, hoe snel en efficiënt werken ze schaden af, etc.

Verkeersrechtsbijstandsverzekering

Met een verkeersrechtsbijstandsverzekering krijgt u juridische bijstand bij schade in het verkeer door een fout van uzelf of van een ander. De verzekering is niet voertuiggebonden en ook niet alleen voor hulp bij het verhalen van schade die met de auto veroorzaakt zijn of geschillen daarover. Alle rechtsproblemen die in of door het verkeer ontstaan, zijn gedekt zowel voor medepassagiers, als fietsers of voetgangers.

112schade.nl

Mocht u uiteindelijk geen aanvullende dekking hebben afgesloten en de autoverzekeraar wil de volledige schade niet vergoeden dan kan 112schade.nl alsnog proberen de schade te verhalen op een aansprakelijke wederpartij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
Hulp nodig?