Regelingen restschuld niet verlengd

Het kabinet wil de regeling restschuld niet verlengen, schrijft staatssecretaris Wiebes in antwoord op Kamervragen.

Wiebes: “De problematiek die in 2012 aanleiding was voor het introduceren van de restschuldregeling sterk is afgenomen. Bij de introductie is ervoor gekozen om deze crisismaatregel tijdelijk van aard te maken. Nu, vijf jaar later is de conclusie dat het
herstel van de woningmarkt sterker is geweest dan toen kon worden verwacht. Ik zie dan ook geen aanleiding om deze regeling, die geïntroduceerd is als crisismaatregel, te verlengen met bovendien een fiscale derving als gevolg.”

De regeling loopt eind 2017 af.

Volgens Vereniging Eigen Huis is de woningmarkt lang niet in alle delen van het land hersteld. Zo’n 340.000 huiseigenaren staan nog ‘onder water’ – hun hypotheekschuld is hoger dan de actuele waarde van hun huis. Bij verkoop zullen zij hun verlies moeten nemen.

De vereniging adviseert verkopers met een mogelijke restschuld daarom de overdracht voor 31 december dit jaar te laten plaatsvinden.

Bron VVP Online 2 juli 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Open chat
Hulp nodig?