Aflossingsvrij per definitie een probleem?

Is er niet sprake van paniekvoetbal als we het hebben over de campagne “Aflossingsblij” en is het niet vooral het eigenbelang wat de geldverstrekkers voor ogen hebben?

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek dan zijn er eigenlijk 2 zaken waar u rekening mee moet houden. De renteaftrekbaarheid verdwijnt na verloop van tijd omdat u aan uw maximale aftrekbare rentetermijn zit. De lasten worden dan iets hoger, maar veelal scheelt dat niet zoveel meer als u weet dat de rente straks alleen nog maar tegen het lage tarief afgetrokken mag worden EN de WOZ-bijtelling tegen die tijd waarschijnlijk zo hoog is, dat deze de renteaftrek overschrijdt. Daarnaast is er vaak een groot deel van de hypotheek wel afgelost. Ten tweede moet u kijken of uw inkomen op dat moment (al dan niet het pensioeninkomen) dermate is, dat u de resterende hypotheeklasten nog steeds kunt blijven betalen. Uw adviseur kan u helpen dit inzichtelijk te maken.

https://www.vvponline.nl/artikelen/aflossingsblij-maar-niet-aflossingsverplicht?

Een reactie op “Aflossingsvrij per definitie een probleem?

  1. Emma de Graaf zegt:

    Het is interessant om te lezen dat een aflossingsvrije hypotheek niet altijd een probleem hoeft te zijn. Mijn vriend en ik willen binnenkort een hypotheek afsluiten, zodat we ons eerste huis kunnen kopen. We werden door vrienden gewaarschuwd voor een aflossingsvrije hypotheek, dus we hadden deze vorm eigenlijk al afgeschreven. We zullen hier professioneel advies over inwinnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.