Aflossingsvrij per definitie een probleem?

Is er niet sprake van paniekvoetbal als we het hebben over de campagne “Aflossingsblij” en is het niet vooral het eigenbelang wat de geldverstrekkers voor ogen hebben?

Heeft u een aflossingsvrije hypotheek dan zijn er eigenlijk 2 zaken waar u rekening mee moet houden. De renteaftrekbaarheid verdwijnt na verloop van tijd omdat u aan uw maximale aftrekbare rentetermijn zit. De lasten worden dan iets hoger, maar veelal scheelt dat niet zoveel meer als u weet dat de rente straks alleen nog maar tegen het lage tarief afgetrokken mag worden EN de WOZ-bijtelling tegen die tijd waarschijnlijk zo hoog is, dat deze de renteaftrek overschrijdt. Daarnaast is er vaak een groot deel van de hypotheek wel afgelost. Ten tweede moet u kijken of uw inkomen op dat moment (al dan niet het pensioeninkomen) dermate is, dat u de resterende hypotheeklasten nog steeds kunt blijven betalen. Uw adviseur kan u helpen dit inzichtelijk te maken.

https://www.vvponline.nl/artikelen/aflossingsblij-maar-niet-aflossingsverplicht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.