Schademeldingen

VERKEERSSCHADE

Gaat het om een verkeersschade, dan dient uw altijd het gestandaardiseerde Schade Aangifte Formulier (SAF) in te vullen (het bekende blauwe doordrukformulier voor autoschade) of dit te doen middels de App “Mobielschade Melden”. Dat kan alleen als beide partijen een mobiele telefoon bij zich hebben in verband met de ondertekening.  Zorg dat u altijd dit formulier vooringevuld in uw motorrijtuig heeft liggen, liefst met een kopie van de groene kaart erbij. Daar staan immers alle telefoonnummers op van de hulpdiensten en de gegevens van uw verzekeraar en tussenpersoon. Vul de voorzijde gezamenlijk in, onderteken het formulier beiden en neem beiden één deel van beide formulieren mee. Vul op uw gemak de achterzijde in en stuur een scan van de voor en achterzijde naar ons, bij voorkeur digitaal als PDF.

Tips: als er geen letsel is, noteer dan onmiddellijk de namen, telefoonnummers en kentekens van getuigen om u heen. Die kunt u namelijk nog wel eens nodig hebben. Vaak is het zo, dat als deze zien dat u met de tegenpartij de schade aan het regelen zijn, vertrekken van de plaats van de aanrijding en ze dan niet meer te achterhalen zijn.  Maak goede foto’s en/of video-opnamen van de schade en de verkeerssituatie en stuur deze mee met uw SAF.

OVERIGE SCHADEMELDINGEN

Heeft u uw verzekeringen bij ons lopen bij Voogd & Voogd, dan kunt u het beste uw schade melden via www.polismap.nl of met de Polismap-app in uw Playstore of Apple-Store (Gratis download). De schade wordt dan namelijk direct opgepakt door de serviceprovider. Verdere contacten over de schade zelf, dient u altijd via ons te laten lopen. Alleen tijds vakanties neemt de Service Provider dit van ons over.